استخدامات ایران

  • ۰
  • ۰

گرایش های شغل مکانیک کدامند؟

دست به آچار هستید؟ وقتی در خانه چیزی خراب می‌شود، شما آن را تعمیر می‌کنید؟ اگر جواب این دو پرسش مثبت باشد، پس مکانیک بودن در خون شماست!
حال کافی است بدانید که تعمیرات ماشین‌آلات صنعتی در کارخانه برای‌تان جذابتر است یا ترجیح می‌دهید یک مغازه مکانیکی خودرو برای خودتان دست‌و‌پا کنید. اگر هنوز تصمیم نگرفته‌اید، در این نوشتار همراه ما باشید تا به دنیای مکانیک‌ها سر بزنیم و با این شغل بیشتر آشنا شویم.

تحصیلات دانشگاهی برای شغل مکانیک

شما چه با تحصیلات دانشگاهی چه بدون مدرک دانشگاهی می‌توانید مکانیک شوید. در صورتی که دارای مدرک دانشگاهی این رشته باشید در هر کارگاه و کارخانه صنعتی می توانید مشغول به کار شوید. اما اگر از شاگردی در مغازه‌های مکانیکی شروع کنید یا در آموزشگاه‌های فنی، تعمیر ماشین‌آلات را یاد بگیرید، می‌بایست کار آزاد را انتخاب کنید. ناگفته نماند که تحصیلات بیشتر، دلیل بر درآمد بالاتر نخواهد بود و این تجربه و قدرت حل مسئله شماست که تعیین‌کننده میزان درآمدتان است.
به هر ترتیب اگر به دانشگاه بروید و مهندسی مکانیک را برای ادامه تحصیل انتخاب کنید، باید به ریاضی و فیزیک علاقه‌مند باشید. اگر این شرایط را دارید، می توانید برای استخدام در شغل مهندس مکانیک در یکی از این حوزه ها ادامه تحصیل دهید.


گرایش های شغل مکانیک

مکانیک حرارت و سیالات:
یکی از گرایش‌های استخدام مهندس مکانیک، مکانیک حرارت و سیالات است. با انتخاب این رشته به زبان ساده به کار در زمینه تهویه مطبوع، سیستم‌های آب‌و‌فاضلاب و گرم‌کننده‌های داخل ساختمان‌ها می‌پردازید. همچنین دانشجویان این رشته طراحی نیروگاه‌ها، موتورهای احتراق و موتورهای درونسوز اتومبیل را نیز یاد می‌گیرند.

مکانیک جامدات:
مهندس مکانیک جامدات می‌تواند ماشین‌های فرز، تراش، چاپ و سیستم‌های قدرتی و دینامیکی اتومبیل‌ها را طراحی کند. همچنین در بخش‌های مربوط به کنترل پرواز هواپیما هم می‌تواند مشغول به کار باشد.

مکانیک دریا:
هرآنچه مربوط به ساخت اصولی کشتی باشد را به مهندس مکانیک دریا یا کشتی می‌سپارند.

مکانیک ساخت و تولید:
طراحی بهینه قطعات و طراحی قالب‌ها وظیفه مهندس مکانیک با گرایش ساخت و تولید است.

مکانیک ماشین‌آلات صنعتی:
همچنین از هنرستان فنی‌و‌حرفه‌ای نیز می‌توانید وارد رشته مکانیک ماشین‌آلات صنعتی شوید و در صورت تمایل  در دانشگاه نیز در همین رشته ادامه تحصیل دهید. احتمالا شنیده‌اید که کارخانه‌ها همواره با مشکل فرسودگی و کارکرد نادرست تجهیزات و ماشین‌آلات مواجه هستند. کسی که می‌تواند این ابزارآلات را تعمیر، نگهداری، نصب، بازرسی و مونتاژ کند، مکانیک ماشین‌آلات صنعتی است.

تکنسین مکانیک:
اگر تمایلتان به سمت کارهای فنی است و عاشق تعمیرکردن و نگهداری از دستگاه‌ها هستید، تکنسین مکانیک شوید. به این ترتیب با دیپلم فنی هم می‌توانید وارد بازار کار شوید. تکنسین مکانیک در تیم نت یا تعمیر و نگهداری کارخانه‌ها کار می‌کند و انجام کلیه امور مربوط به تعمیرات مکانیکی و نگهداری از تجهیزات تولیدی با اوست.

مکانیک خودرو:
تعمیر خودرو از شغل‌های پرطرفدار و پولسازی است که هم به قوای بدنی مناسبی احتیاج دارد هم علاقه و اشتیاق. چراکه بدون اینکه عاشق بوی تند بنزین باشید و از سیاه شدن لباس‌کارتان لذت نبرید، نمی‌توانید در این شغل بمانید.

سخن پایانی

برای اینکه به مکانیک خودرو تبدیل شوید، باید توانایی کارهای فنی را داشته باشید و از تعمیر کردن لذت ببرید. از طرفی با تحصیلات دانشگاهی نیز می‌توان وارد این حوزه شد. فارغ‌التحصیلان رشته ریاضی فیزیک می‌توانند در گرایش خودرو مهندسی مکانیک درس بخوانند و وارد کارخانه‌های خودروسازی مثل ایران خودرو و سایپا شوند. همچنین امکان تحصیل در رشته مکانیک خودرو در هنرستان‌های فنی‌و‌حرفه‌ای و کارودانش نیز امکان‌پذیر است

منبع: چطور به یک مکانیک حرفه‌ای تبدیل شویم؟

 

  • ۰۱/۰۳/۰۲
  • استخدامات ایران

استخدام

ایران استخدام

کار

کاریابی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی